Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

NO LA CAGUIS! campanya per fomentar la recollida d'excrements de gos

campanya gossos

Aquesta setmana s'inicia la campanya cívica "no la caguis!", que vol conscienciar a les persones propietàries de gossos perquè recullin els excrements de la via pública. La iniciativa consisteix en la distribució d'un fulletó explicatiu de com es pot gaudir de Maçanet amb el gos de forma cívica i d'un clauer en forma d'osset per portar bosses i així no tenir excusa per no recollir els excrements.

La presència de caques de gossos per carrers, places i parcs és sovint motiu de queixa dels maçanetencs. L'objectiu de la campanya és conscienciar als propietaris dels gossos i alhora facilitar solucions, com ara donar clauers porta-bosses o instal•lar pipicans, per evitar aquests actes incívics. Els clauers en forma d'osset es repartiran gratuïtament a l'Ajuntament entre tots els propietaris que censin o tinguin censat el gos al registre municipal. Tot i ser una campanya en positiu, també es fa saber que les sancions per negar-se a recollir les defecacions dels animals poden ser de 200 € (Ordenança Municipal de la Tinença d'Animals, art. 39.19).

 

El fulletó recorda als propietaris els aspectes essencials que comporta la tinença d'un animal, tot i que es centra en el tema de les caques a la via pública:

- Recull els excrements dels teus animals, sempre! Tant costa portar una bosseta?
- Evita que els animals entrin a les zones de jocs infantils: hi juguen els nens!
- Quan treguis el teu gos a passejar, educa'l perquè faci les seves necessitats als pipicans habilitats
- A tots els llocs públics els gossos han d'anar lligats amb corretja i collar
- Recorda que els gossos s'han d'identificar i censar a l'Ajuntament.

Amb relació a l'identificació i cens, el Grup Tècnic Veterinari Vetàrea, durà a terme una campanya de xipatge gratuït del 19 al 30 de juny. Com que també es farà l'alta al cens municipal, es podrà adquirir un clauer porta-bosses al mateix centre veterinari (C/ Vidreres, 23 baixos) mentre duri la campanya. S'informarà d'aquesta campanya a part.

Finalment, el fulletó també informa de què són els pipicans que s'han instal•lat a Maçanet i quina és la seva ubicació en el nucli urbà, incloent un plànol:

- Zona de pistes de petanca a l'Avinguda Catalunya
- Camí del Molí – C/ Gaudí
- Camp d'en Cinto
- Parc davant l'oficina dels Guàrdies Municipals

Descarregar el fulletó