Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

Treballs de prevenció d'incendis a les urbanitzacions

neteja franges perimetrals urbs 2017 webLa regidoria de medi ambient de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha realitzat treballs de prevenció d'incendis a les franges perimetrals de les urbanitzacions. S'ha actuat a les tres grans urbanitzacions (Residencial Park, Mas Altaba i Montbarbat), en els trams que pertocaven l'any 2017 atès que cada any es fa la metitat de cada urbanització.

Aquests treballs s'han contractat utilitzant el projecte executiu redactat per la Diputació de Girona (projecte subvencionat, sense cap cost per l'Ajuntament). Això ha permès que després de molts anys s'hagi tornat a fer l'obertura d'alguns trams a on el creixement dels arbres feia que no es complissin les densitats que marxa la llei. Per tant, les tasques han inclòs desbrossada de sotabosc i tallada d'arbres (principalment pins). S'han tallat també tots els arbres la capçada dels quals entrava en parcel·les privades i en contacte amb cables. Amb aquestes actuacions s'han inclòs un total de 22,75 hectàrees. En 14,45 hectàrees s'ha fet tasques de manteniment i en 18,30 hectàrees s'ha fet obertura (tala).

Per a la realització d'aquestes tasques s'ha obtingut un ajut del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de catalunya de 14.795,49€. El contracte de serveis es va licitar mitjançant procediment obert per un pressupost de 57.802,27€ (IVA inclòs). Es van presentar 15 empreses i es va adjudicar a Arico Forest per un import de 35.519,49€. La direcció de l'obra l'ha dut a terme Àpex Forestal, empresa contractada per la Diputació de Girona i sense cost per l'Ajuntament.

L'empresa que ha realitzat els treballs aprofita la biomassa i, per tant, part de l'estella generada en els treballs s'utilitzarà per alimentar la caldera de biomassa de l'escola Sant Jordi.