Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

Poda de l’arbrat viari 2019

poda✅Quin és el criteri a l'hora de realitzar podes?

1. Hi ha arbres que cal podar perquè el seu creixement i la manca d'espai disponible d'on estan ubicats així ho condicionen, i poden comportar problemes de circulació, proximitat de façanes, pas de vianants, etc. Són podes de neteja o formació per controlar l'estructura i el volum de la capçada.
2. Les característiques de cada espècie també determinen la poda: Hi ha arbres, com les moreres, que han de ser podades anualment per evitar la seva fructificació, que embruta molt el terra.
3. També cal tenir en compte l'edat i risc de fractura dels arbres, que pot condicionar haver de fer podes per descarregar pes a la capçada.

Quan no existeix cap motiu objectiu per realitzar la poda, és millor no podar. Tampoc es pot considerar un motiu de poda evitar haver de recollir fulles, ja que avançar la poda abans de l'aturada vegetativa dels arbres fa que aquest perdi reserves i vitalitat, i el seu estat general empitjora la temporada següent. Cada tall és una ferida contra la que l'arbre ha de lluitar.
☝Revisarem les zones que puguin ser susceptibles de problemes i mirarem d'adequar la poda a les necessitats dels veïns
♻Treballem per millorar amb l'ajuda de tots!