Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

BASES I CONCURSOS PÚBLICS

Food Trucks 2020: 31 de juliol, 1 i 2 d'agost

foodtrucks2020 

El 31 de juliol, l' 1 i el 2 d'agost tornaran els Food Trucks a la plaça l'Església i l'avinguda Catalunya. Una festa amb diversitat gastronòmica i sabors únics que podreu gaudir durant els vespres del proper cap de setmana.

Recordeu que cal respectar les mesures de protecció contra la COVID-19.  Higiene de mans, mascareta i distància social.

 

Sant Llorenç 2020: 7, 8, 9 I 10 d'agost

1 VER2Del 7 al 10 d'agost celebrarem la festa de Sant Llorenç.

Com a conseqüencia d'aquesta any tan anormal que estem passant la "festa major" també s'ha vist afectada, per tal de no cancel·lar-la totalment hem fet una remodelació reduïnt activitats i adaptant-les a la nova situació. Consulteu les activitats al següent pdf

PROGRAMACIÓ SANT LLORENÇ 2020

 

Formacions 2020-2021

01Com cada any, l'Ajuntament de Maçanet de la Selva a través de la regidoria d'Ensenyament posa a disposició dels ciutadans aquest llibret amb l'objectiu d'oferir la informació sobre les diferents activitats formatives que s'organitzaran al llarg del curs 2020-2021 als diferents espais educatius i formatius existents en el municipi: El centre cívic Can Trincheria, l'Escola de Música, l'AMPA de l'Escola Sant Jordi, l'AFA de l'Escola Les Arrels i l'AMPA del SES Institut, i, com a novetat aquest any, l'associació de famílies Creixent Junts.

llibret activitats formatives pdf

Anunci de consulta pública prèvia per a l'elaboració del reglament d'abastament d'aigua potable del municipi

Escut PNGL'aigua és un element necessari per a la vida i per al desenvolupament de les activitats econòmiques, però alhora és un element escàs. Per aquest motiu, cal afavorir-ne i incentivar-ne el seu ús racional.

Les novetats introduïdes en la regulació del subministrament d'aigua potable aconsellen l'elaboració d'un nou Reglament, amb l'objectiu d'adequar la regulació local del servei d'abastament al nou marc legal i a la nova forma de gestió del servei.

És per això i, per allò establert a l'article 133 de la LPAC, que els ciutadans, organitzacions i associacions que així ho considerin poden fer arribar les seves opinions respecte allò que consideren d'importància per a la redacció del reglament.

Enllaç al pdf de l'anunci

Jazz a "MAÇANET A LA FRESCA"

Screenshot 1El dissabte 4 de juliol a les 21h a la Plaça de l'Església el trio de jazz "Maçanet Trio", de l'escola de Música de Maçanet, farà un concert gratuït.

Agenda d'estiu 2020

6Un any més ja tenim l'estiu a sobre, a continuació us deixem els actes programats durant els mesos d'estiu fins l'11 de setembre.

Agenda estiu 2020

Informació sobre la papallona de l'eruga del suro

WhatsApp Image 2020-06-26 at 12.36.34És possible que diferents veïnes i veïns de Maçanet hagin observat una proliferació extraordinària de papallones petites, de color marronós i antenes plomoses. Es tracta de la coneguda com a Lymantria dispar, papallona nocturna natural d'Europa i d'Àsia que, normalment, es troba en equilibri de manera natural als nostres boscos afectant, sobretot, les alzines i les alzines sureres. Ni la papallona ni l'eruga són urticants ni perilloses per a les persones o animals. Els Agents Rurals informen que en qüestió de dies s'anirà reduint la població.

En ser una espècie autòctona, compta amb nombrosos depredadors i paràsits (ocells insectívors, escarabats, vespes i mosques paràsites) que controlen les fluctuacions poblacionals. Tot i això, de manera cíclica la població augmenta enormement i pot produir molèsties i intenses defoliacions durant diversos anys. Aquest any, igual que l'any passat, s'ha detectat una important activitat a tota la comarca, sobretot en les zones més forestals. De fet, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació realitza tractaments fitosanitaris extraordinaris en zones forestals.

El seu cicle biològic és anual. Cap a mitjans de primavera, de les postes de l´any anterior en neixen erugues de forma escalonada, que es pengen de fils sedosos i són desplaçades pel vent fins a grans distàncies. Acabades de néixer són peludes i de color negrós, però canvien d´aspecte i coloració després de cada muda. S´alimenten de fulles de diverses espècies vegetals, però principalment d´alzines i alzines sureres, provocant defoliació. A finals de primavera les erugues esdevenen crisàlides sobre mateix dels arbres o en llocs pròxims, i a mitjans d´estiu surten les papallones. Les femelles, de mida més gran i color blanc, ponen els ous cap a finals d´estiu, que no naixeran fins a la primavera següent.

La proliferació d´aquesta espècie pot provocar danys en la producció de fusta i suro i en parcs i jardins, danys estètics. No s´aconsellen accions de lluita insecticida. Només en casos d´atacs molt greus es poden fer tractaments, sempre sota control professional. A nivell particular hi ha la possibilitat d'adquirir trampes amb feromones per capturar adults i evitar que facin postes.

L'eruga, tot i ser peluda, és inofensiva pel que fa a la salut de les persones. No s´ha de confondre amb l´eruga de la processionària del pi tant per l´època (la processionària es veu a l´hivern i fins a finals de març) com pel comportament i coloracions.

cliqueu aquí per més informació