Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

1- Tinença responsable: El Centre d'Acollida d'Animals a la Selva (CAAS)

Cada any s'abandonen a tot l'estat espanyol més de 12.000 animals de companyia (gats i gossos) dels quals uns 700 són de la comarca de la Selva. Les principals causes de l'abandonament són:

- La compra no responsable i compulsiva
- El regal d'animals
- La cria irresponsable, que força a adopcions poc meditades
- Els problemes familiars, trasllats de domicili, vacances...
- Desconeixements de les necessitats d'un animal
- Problemes d'agressivitat o d'adaptació

Reflexionar i planificar bé la possible tinença d'un animal és una de les condicions prèvies i indispensables, ja que la seva presència a la llar s'ha de prolongar en el transcurs de tota la vida. Es tracta d'una decisió que requereix molta responsabilitat perquè afecta un ésser viu, sensible i vulnerable, el qual necessita cures i atencions diàries; el seu destí dependrà, íntegrament, de qui ha decidit adoptar-lo o adquirir-lo. Un animal comporta unes obligacions que hem d'estar disposats a complir, a més de la dedicació i despesa que suposa el seu manteniment.

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva i el Centre d'Acollida d'Animals a la Selva tenen un conveni per a la recollida i control dels animals de companyia abandonats o perduts al terme municipal. A més, el CAAS realitza i col•labora en campanyes de tinença responsable per tal que no s'abandonin animals, s'opti per l'adopció, s'identifiquin correctament, es censin, se'n tingui cura, s'esterilitzin i es vigilin com necessiten.

Per a més informació, podeu contactar amb el CAAS:

Centre d'Acollida d'Animals a la Selva:
- Ctra. De Llagostera, km. 1 17320 Tossa de Mar.
- Telf./fax: 972340813
- Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
- Web: http://www.selva.cat/caas

logo caas